Toasty vijgen & brie

Rijke tosti met vijgenjam, verse vijgen en brie
Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Leg 8 sneden brood naast elkaar op een snijplank en smeer rijkelijk in met de vijgenjam.
  2. Ris de citroentijm en verdeel over de sneden brood.
  3. Snijd de brie in plakken en beleg de jam met 3 plakjes brie.
  4. Snijd het harde steeltje van de vijgen en snijd in niet te dunne plakken.
  5. Verdeel de vijgenplakjes dakpansgewijs over de brie en beleg met de rest van de plakjes brie.
  6. Leg de andere snee brood er omgekeerd op.
  7. Verwarm een klontje roomboter in een antiaanbakpan en bak de tosti’s voorzichtig aan beide kanten goudbruin. Zorg ervoor dat de brie in die tijd mooi smelt.
  8. Snijd schuin doormidden en serveer eventueel met een extra schaaltje vijgenjam.

Ingrediënten

  • 8 mooie sneden wit desembrood
  • 4 el vijgenjam
  • 4 takjes citroentijm
  • 320 g brie
  • 6 verse vijgen
  • klontje roomboter

Publicatie datum: 18 september 2023