Toasty mushrooms

Rijke tosti met paddenstoelen en een saus van truffelgeitenkaas
Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Smelt de roomboter in een steelpan en voeg er de tarwebloem aan toe. Blijf roeren met een spatel tot het een bal wordt die loslaat van de bodem.
  2. Blus af met de melk en roer met een garde tot alle klontjes zijn opgelost. Neem van het vuur en los er de geraspte kaas in op. Kruid met zout en peper. Is de saus nog te dik, voeg dan een beetje extra melk toe.
  3. Snijd of scheur de paddenstoelen en bak deze in een klontje roomboter mooi goudbruin. Kruid met zout en peper en voeg de peterselie en bieslook toe. Neem uit de pan en houd apart.
  4. Smoor de spinazie tot het net begint te slinken in de pan waarin zojuist de paddenstoelen zijn gebakken. Neem uit de pan en laat zeer goed uitlekken op een zeef.
  5. Leg 8 sneden brood naast elkaar op een snijplank en smeer rijkelijk in met de kaassaus. Leg op iedere snee een plakje rauwe ham.
  6. Verdeel de spinazie over 4 sneden brood, schep er nog een beetje saus op en verdeel er de paddenstoelen over.
  7. Leg er de andere snee brood omgekeerd op en druk lichtjes aan.
  8. Smelt een klontje roomboter in een antiaanbakpan en leg er voorzichtig de tosti’s in. Laat goudbruin bakken, draai om met een spatel en bak de andere kant eveneens goudbruin.
  9. Neem uit de pan, snijd schuin doormidden en serveer meteen.
  10. Tip:
  11. Wil je het extra luxe maken, dan zou je het brood nog lichtjes in kunnen smeren met truffeltapenade.

Ingrediënten

  • 40 g roomboter
  • 40 g tarwebloem
  • 2 dl melk
  • 100 g geraspte truffelgeitenkaas
  • 200 g wildmix paddenstoelen
  • klontje roomboter
  • 200 g gewassen spinazie
  • 8 mooie sneden desembrood
  • 8 plakjes rauwe ham
  • 2 el fijngesneden peterselie en bieslook
  • versgemalen witte peper
  • zout

Publicatie datum: 18 september 2023