Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Smelt de roomboter in een steelpan en voeg er de tarwebloem aan toe. Blijf roeren met een spatel tot het een bal wordt die loslaat van de bodem.
Blus af met de melk en roer met een garde tot alle klontjes zijn opgelost. Neem van het vuur en los er de geraspte kaas in op. Kruid met zout en peper. Is de saus nog te dik, voeg dan een beetje extra melk toe.
Snijd of scheur de paddenstoelen en bak deze in een klontje roomboter mooi goudbruin. Kruid met zout en peper en voeg de peterselie en bieslook toe. Neem uit de pan en houd apart.
Smoor de spinazie tot het net begint te slinken in de pan waarin zojuist de paddenstoelen zijn gebakken. Neem uit de pan en laat zeer goed uitlekken op een zeef.
Leg 8 sneden brood naast elkaar op een snijplank en smeer rijkelijk in met de kaassaus. Leg op iedere snee een plakje rauwe ham.
Verdeel de spinazie over 4 sneden brood, schep er nog een beetje saus op en verdeel er de paddenstoelen over.
Leg er de andere snee brood omgekeerd op en druk lichtjes aan.
Smelt een klontje roomboter in een antiaanbakpan en leg er voorzichtig de tosti’s in. Laat goudbruin bakken, draai om met een spatel en bak de andere kant eveneens goudbruin.
Neem uit de pan, snijd schuin doormidden en serveer meteen.
Tip:
Wil je het extra luxe maken, dan zou je het brood nog lichtjes in kunnen smeren met truffeltapenade.