Tartelette met lemoncurd en peren

Stoofpeer met lemoncurd, mascarponecrème en meringue
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Rol het filodeeg uit en steek per tartelettevorm 5 plakken uit.

  1. Strijk deze plak voor plak in met eiwit en zorg dat je 5 lagen op elkaar krijgt.

  1. Vet de tartelettevorm in en vul deze met de lagen filodeeg.

  1. Bak de tartelette 15 minuten onder druk af op 160°C (d.m.v. een ander bakje) tot deze goudbruin is.

  1. Klop de mascarpone op tot deze spuitbaar is.

  1. Draai de oreo’s fijn met een keukenmachine.

  1. Vul de tartalette met mascarponecrème en beleg deze met in plakjes gesneden stoofpeer.

  1. Zet puntjes lemoncurd met een spuitflesje of spuitzak.

  1. Beleg het gerecht met de twee kleuren meringue.

  1. Garneer af met crumble van oreo en atsina cress.

Tip:

  1. Maak de tartalettes ruim van tevoren en bewaar deze in een afsluitbare bak.
  2. Je kunt de peren ook zelf stoven met eigen kruiden en specerijen.

Opmaaktip:

  1. Dresseer compact zodat je alle smaken bij elkaar proeft.

Ingrediënten

  • 1 rol filodeeg
  • 2 eiwitten
  • 2 dl mascarpone (Debic)
  • 1 pakje oreokoek
  • 1 potje stoofperen
  • 1 potje lemoncurd (Mackay)
  • Mini-meringue roze (deMaro)
  • Mini-meringue wit (deMaro)
  • 1 bakje atsina cress

Publicatie datum: 18 september 2023