Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Braad de sukade aan, bij voorkeur in z’n geheel. Voeg de kruidnagel, laurier, rozemarijn, tijm, knoflook en demi-glace toe en leg de sukade met vocht in een braadslee.
Dek deze af en gaar de sukade in de oven circa 5 uurtjes op 120°C tot deze helemaal gaar is.
Laat de sukade in het vocht afkoelen en snijd deze daarna in plakken van ongeveer 70 gram p.p.
Pof 2 rode bieten met schil in een oven, ongeveer 2 uur op 180°C, laat de biet afkoelen, verwijder de schil en snijd deze in stukken.
Kook de minibiet af in ruim water met zout tot deze gaar is.
Schil de aardappelen en kook deze in ruim water gaar.
Voeg de helft van de boter en de melk toe en zet deze apart om puntjes te zetten op het gerecht.
Meng de rest van de melk en boter. Maak er een gladde massa van en vul de kidde met 2 slagroompatronen.
Haal de jus van het hert door een zeef en kook deze in.
Stoof de plakken sukade warm in de jus.
Dresseer de sukade centraal op een bord.
Bouw de sukade op met de gekookte minibiet, gepofte bietenstukjes en flinterdun gesneden chioggiabiet.
Zet de bieten evt. vast met puntjes aardappelcrème.
Zet met de kidde ruim wat schuim van aardappel tegen de sukade aan.
Garneer de sukade af met wat bietenblad.
Tip:
Voeg eens wat gerookte olijfolie toe aan het aardappelschuim.
Opmaaktip:
Dresseer het gerecht compact zodat je alle smaken bij elkaar eet.