Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Schil de zoete aardappel en snijd er niet te dikke frieten van.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel er de frieten over.
Bestrooi met het gerookte paprikapoeder, het ui- en knoflook poeder en voeg een scheutje olijfolie toe. Kruid met een snufje van het zout.
Plaats in de oven en bak ongeveer 30 minuten tot de frieten krokant en gaar zijn. Schep regelmatig om.
Kruid de kalfsribeye rijkelijk met versgemalen peper en het zout en bak rondom stevig aan in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Het vlees mag mooi rosé blijven.
Neem uit de pan, laat enkele minuten rusten onder aluminiumfolie en snijd dan in dunne tranches.
Meng ondertussen de mayonaise met de mosterd. Snijd de blaadjes dragon ragfijn en meng door de mayonaise.
Leg enkele frietjes op een tranche kalfsribeye en schep er een beetje dragonmayonaise op.
Rol strak op en zet vast met een prikkertje of een stukje touw.
Lepel er nog een beetje mayonaise op en garneer eventueel met een topje dragon.
Tip:
Dit hapje is perfect te maken als je voor het diner een groot stuk rundvlees hebt gekocht en het niet helemaal gebruikt. Je hebt immers maar een klein stukje nodig om deze hapjes te maken. Vanzelfsprekend kan dit ook met andere soorten ‘steak’ gemaakt worden.