Soufflé van passievrucht, karnemelkijs en sinaasappel met venkel

Soufflé van passievrucht en rose peper, karnemelkijs en een salade van sinaasappel, passievrucht en dungeschaafde venkel
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de karnemelk (niet koken!) en los hier de suiker in op.

  1. Haal de pan van het vuur, voeg de yoghurt toe als de melk is afgekoeld en meng deze goed.

  1. Draai de ijsmassa op in een ijsmachine en bewaar het ijs op -13°C.

  1. Verwarm de passievruchtenpuree met de suiker (30 gram).

  1. Los het aardappelzetmeel in een klein beetje koud water op, voeg deze toe aan de passievruchtenpuree en kook deze kort door. Laat dit afkoelen.

  1. Vlies de sinaasappel uit, snijd de passievrucht open en haal ze leeg.

  1. Meng de sinaasappel met de passievrucht.

  1. Sla het eiwit op met een keukenmachine met de garde en voeg in 3 etappes de automatensuiker toe tot de massa helemaal stijf is.

  1. Meng met een spatel het eiwit met de passievruchtenmassa. Meng deze goed maar probeer er zoveel mogelijk lucht in te laten.

  1. Smeer de bakjes voor de soufflé ruim in met boter en suiker deze.

  1. Vul de bakjes met de soufflémassa en veeg het uiterste randje aan de binnenkant schoon met je duim.

  1. Bak de soufflé 8 à 10 minuten af in een oven op 180°C.

  1. Dresseer ondertussen de sinaasappel met passievrucht op het bord.

  1. Haal de soufflé uit de oven en strooi hier wat poedersuiker overheen en gemalen roze peper.

  1. Dresseer een mooie quenelle of bol van het ijs op het bord en schaaf hier wat dun geschaafde venkel overheen. Garneer eventueel af met atsina cress.

Tip:

  1. De basis van de soufflé (passievrucht) kun je al ruim van tevoren maken.
  2. Draai het ijs een dag van tevoren.

Opmaaktip:

  1. Serveer het ijs en de sinaasappel eventueel op losse bordjes.

Ingrediënten

  • 250 g passievruchtenpuree (boiron)
  • 30 g suiker
  • 10 g aardappelzetmeel
  • 250 g karnemelk
  • 2 sinaasappels
  • 6 passievruchten
  • 150 g gepasteuriseerd eiwit
  • 75 g automatensuiker
  • 250 g suiker
  • 250 g volle yoghurt
  • 1 el poedersuiker
  • roze peper gemalen
  • 1 venkel
  • atsina cress

Publicatie datum: 18 september 2023