Saladeplank

Mediterrane salade om te delen

Bereidingswijze

  1. Snijd de spitskool ragfijn en voeg er fijngesneden, gedroogde abrikoos en pompoenpitten aan toe. Breng op smaak met olijfolie, limoensap en fijngesneden gekonfijte citroen.
  2. Snijd de minicourgette in de lengte doormidden en rooster deze samen met de groene asperges in een druppeltje olie met wat ras el hanout tot ze beetgaar zijn.
  3. Was de radijsjes, snijd doormidden en maak aan met een beetje limoensap en olijfolie.
  4. Rooster de kikkererwten in een druppeltje olijfolie goudbruin, voeg er wat ras el hanout aan toe en laat nog 2 minuten roosteren.
  5. Dresseer de couscoussalade in het midden van een grote plank en dresseer er de spitskool, courgettes, asperges en radijsjes langs.
  6. Lepel er mooie dotjes van de hummus en zoete-aardappeldip tussen en werk de salade af met geroosterde kikkererwten, geroosterde amandelen, topjes koriander, granaatappelpitjes, fijngesneden schil van gekonfijte citroen en enkele druppels olijfolie.

Ingrediënten

  • ¼ spitskool
  • 8 gedroogde abrikoosjes
  • 2 el geroosterde pompoenpitten
  • goede olijfolie
  • sap van 1 limoen
  • ½ gekonfijte citroen
  • 1 pakje minicourgette
  • 1 pakje groene aspergetips
  • ras el hanout
  • 100 g witpuntradijsjes
  • 125 g uitgelekte kikkererwten
  • 400 g couscoussalade
  • 4 el hummus koriander-limoen
  • 4 el zoete-aardappeldip
  • 4 el geroosterde amandelen
  • ⅙ bosje koriander
  • 4 el granaatappelpitjes
  • versgemalen peper
  • fleur de sel

Publicatie datum: 18 september 2023