Risotto van parelgort

Risotto van parelgort met paddenstoelen en tijm
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Maak de sjalot en de knoflook schoon en snipper fijn.
  2. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes.
  3. Verwarm in een ruime hapjespan een scheut olijfolie en fruit er de sjalot, knoflook en bleekselderij in aan.
  4. Voeg de parelgort toe. Ris de tijm en voeg eveneens toe. Laat nog enkele minuten fruiten en blus dan af met een gedeelte van de bouillon.
  5. Voeg telkens een beetje bouillon toe als het vocht volledig is opgenomen en ga door tot alle bouillon is gebruikt. Blijf zeer regelmatig roeren.
  6. Voeg nu de plantaardige kookroom toe en laat al roerende verder garen. Reken in totaal ongeveer 25-30 minuten. Proef of de parelgort gaar is.
  7. Snijd of scheur ondertussen de paddenstoelen en snijd de peterselie fijn.
  8. Bak de paddenstoelen mooi bruin in een druppeltje olijfolie. Kruid met zout en peper. Neem van het vuur en voeg er de helft van de peterselie aan toe.
  9. Meng de rest van de peterselie door de risotto. Kruid eventueel met zout en peper.
  10. Dresseer de risotto op een schaal en verdeel er de gebakken paddenstoelen overheen. Besprenkel ten slotte met enkele druppels goede olijfolie.
  11. Tip:
  12. Maak de risotto eventueel af met geschaafde harde geitenkaas.

Ingrediënten

  • 200 g parelgort
  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • goede olijfolie
  • 6 takjes tijm
  • 1 l krachtige paddenstoelenbouillon
  • 250 ml kookroom
  • 250 g gemengde paddenstoelen
  • 8 takjes platte peterselie
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 18 september 2023