Omelette Sibérienne

Omelette Sibérienne van kokos en vanille met frambozen, frambozengel en bladgoud

Bereidingswijze

  1. Snijd het vanillekapsel in de lengte doormidden en leg de onderste helft in een vorm met een diameter van 18 cm. Vul de vorm tot bijna bovenaan met het kokosijs, druk iets aan en leg er de andere plak vanillekapsel op. Laat opstijven in de vriezer.
  2. Breng de frambozencoulis met 100 g suiker en agaragar aan de kook, stort op een plaat en laat opstijven. Draai vervolgens glad en wrijf door een zeef. Schep in een spuitzakje met een gladde spuitmond. Spuit een mooie spiegel op de bevroren ‘omelette’.
  3. Kook 300 g suiker met een scheutje water tot 121°C. Klop, zodra de siroop 118°C heeft bereikt, het eiwit met 50 g suiker stijf. Voeg druppelsgewijs de hete siroop bij het kloppende eiwit en klop tot kamertemperatuur. Spatel er de gemalen kokos doorheen en schep in een spuitzak met een glad mondje.
  4. Spuit er streepjes meringue overheen en brand lichtjes af. Garneer met verse frambozen en bladgoud.
  5. Tip:
  6. Let erop dat je bij het gieten van de suiker niet op de garde giet maar tussen de garde en de bekken.
  7. Opmaaktip:
  8. Je kan het opspuiten van de meringue variëren met verschillende soorten spuitmondjes.

Ingrediënten

  • 2,5 l kokosijs
  • 1 stuk vanillekapsel
  • ...... dl frambozencoulis
  • 2,8 g agaragar
  • 150 g Groene Hen eiwit
  • 100 g natuurlijk gemalen kokos
  • 250 g frambozen
  • 450 gr fijne kristalsuiker
  • 1 velletje bladgoud

Publicatie datum: 18 september 2023