Oester met yuzu kumquat komkommer en rettich

Oester met yuzu, gemarineerde kumquat, komkommer
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Zet het water op met de azijn en suiker, breng aan de kook en laat de vloeistof afkoelen.
  2. Snijd de komkommer en rettich in linten en bolletjes, doe deze in een bakje en giet hier het zoetzuur op. Laat 2 uur marineren.
  3. Snijd de kumquat in dunne plakken, leg ze in een bakje en giet hier de zoetzuurmassa op en laat het 2 uur marineren.
  4. Steek de oesters open, laat het vocht eruit lopen. Steek de oester los.
  5. Rol de groenten op en leg er enkele bolletjes komkommer en rettich in.
  6. Leg een plak kumquat in de oester, een paar druppeltjes yuzusap en garneer af met de daikon cress.

Ingrediënten

  • 4 oesters
  • 120 ml water
  • 250 ml azijn
  • 165 g suiker
  • 1 komkommer of enkele mini-komkommers
  • 1 kumquat
  • 1 rettich
  • daikon cress
  • enkele druppels yuzusap

Publicatie datum: 18 september 2023