New York sour met een twist

Zoetzure New York sour met een bittere hint en een volle fruitige rode wijn
Aantal Personen
1

Bereidingswijze

  1. Doe de eerste zes ingrediënten in een shaker en vul deze met ijsblokjes.
  2. Shake 10-12 seconden zodat de ingrediënten goed gemixt en gekoeld zijn.
  3. Schenk uit in een mooie tumbler over de ijsblokjes.
  4. Wacht 1 moment tot de schuimlaag een beetje gescheiden is en schenk voorzichtig de rode wijn over de cocktail.
  5. Garneer met een sinaasappelschil.
  6. Tip:
  7. Probeer een (reverse) dry shake! Shake de vloeistof na het shaken met ijs nog eens zonder ijs voor een mooiere stevigere schuimlaag. Open de shaker, schenk de cocktail over in een andere tin, gooi de ijsblokjes uit de shaker en schud de vloeistof nog eens goed op voordat je het in het glas schenkt.

Ingrediënten

  • 50 ml Buffalo Trace bourbon
  • 10 ml Averna amaro
  • 25 ml citroensap
  • 15 ml Monin suikersiroop
  • 1 eiwit (of 15 ml gepasteuriseerd eiwit)
  • 2 scheutjes Angostura bitters
  • 15 ml Castelmaure Corbieres
  • 1 sinaasappel

Publicatie datum: 18 september 2023