Minimoscovite-aardappel

Gepofte krieltjes met groene en zwarte tobikokaviaar
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Borstel de krieltjes goed schoon met water en leg ze in een ovenschaal op een laagje grof zeezout.
  3. Plaats in de voorverwarmde oven en pof ongeveer 25 minuten. Controleer met een scherp mesje of de krieltjes gaar zijn.
  4. Snijd het kapje van de krieltjes en lepel er met een kleine theelepel het kruim uit. Maak het kruim aan met de crème fraîche, de gesneden bieslook, peper en zout.
  5. Schep terug in de krieltjes en top met de beide soorten tobikokaviaar.
  6. Serveer de krieltjes lauwwarm.
  7. Tip:
  8. Wil je het extra luxe maken, gebruik dan echte kaviaar in plaats van tobiko.

Ingrediënten

  • 12 kleine krieltjes
  • 2 flinke el crème fraîche
  • ⅛ bosje bieslook (fijngesneden)
  • 4 tl groene tobikokaviaar
  • 4 tl zwarte tobikokaviaar
  • versgemalen peper
  • zout
  • 150 g grof zeezout

Publicatie datum: 18 september 2023