Mini cranberry gluh

Warme cocktail van cranberry’s met honing en speculaaskruiden
Aantal Personen
8

Bereidingswijze

  1. Verwarm het cranberrysap in een steelpan tot tegen het kookpunt en voeg er de gesneden gember, de steranijs, de honing en de speculaaskruiden aan toe.
  2. Rasp de schil van de sinaasappel, voeg toe en laat 10 minuten trekken.
  3. Zeef het vocht, giet terug in de pan en voeg er de cranberry’s en het sap van de sinaasappel aan toe. Laat nog 10 minuten trekken.
  4. Verdeel de hete gluh over de glazen en schep er ook de cranberry’s in.
  5. Garneer eventueel met een sinaasappelpartje of een stukje sinaasappelschil.
  6. Tip:
  7. Je kunt de gluh nog een extra tic geven door er een glaasje whisky of wodka aan toe te voegen.

Ingrediënten

  • 8 dl cranberrysap
  • 1 sinaasappel
  • 2 steranijzen
  • ½ tl speculaaskruiden
  • 2 cm verse gember
  • 4 el honing
  • 100 g verse cranberry’s

Publicatie datum: 18 september 2023