Mini charcuterie

Krokant filodeeg met vleeswaren, tapenade, olijfjes en Roccolino kaas
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.

  1. Leg een vel filodeeg op een bakplaat en smeer in met losgeklopt ei. Verdeel er de geplukte groene kruiden over en druk er een 2e vel filodeeg op. Smeer deze ook weer in met losgeklopt ei.

  1. Steek met een steker mooie cirkels uit het filodeeg en haal de rest van het deeg weg. Bak goudbruin en krokant in de voorverwarmde oven.

  1. Frituur de basilicumblaadjes 30 seconden in hete olie. Neem meteen uit de friteuse en laat uitlekken op keukenpapier.

  1. Maak mooie roosjes en rolletjes van de verschillende soorten vleeswaren. Snijd de kaas in puntjes.

  1. Dresseer de vleeswaren, de kaas, de olijven, de tapenade, de amandelen en gedroogde tomaatjes harmonieus op het krokante filodeeg en garneer met de basilicumblaadjes.

  1. Serveer onmiddellijk, zodat het filodeeg niet zacht wordt.

Tip:

  1. In plaats van de filodeegkoekjes kun je ook kant-en-klaar perkamentbrood gebruiken.
  2. Vanzelfsprekend kun je volop variëren met andere soorten vleeswaren, kaas en olijven.

Ingrediënten

  • 2 vellen filodeeg
  • 1 losgeklopte eidooier
  • enkele topjes verse kruiden (bieslook, kervel, peterselie, dragon)
  • 12 basilicumblaadjes
  • olie om te frituren
  • 4 plakjes culatello
  • 4 plakjes truffelsalami
  • 4 plakjes prosciutto
  • 4 plakjes truffelprosciutto
  • 100 g mediterraanse Roccolino kaas
  • 4 halfgedroogde tomaatjes
  • 4 tl olijftapenade
  • 4 kalamata-olijven
  • 8 gerookte amandelen

Publicatie datum: 18 september 2023