Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Leg een vel filodeeg op een bakplaat en smeer in met losgeklopt ei. Verdeel er de geplukte groene kruiden over en druk er een 2e vel filodeeg op. Smeer deze ook weer in met losgeklopt ei.
Steek met een steker mooie cirkels uit het filodeeg en haal de rest van het deeg weg. Bak goudbruin en krokant in de voorverwarmde oven.
Frituur de basilicumblaadjes 30 seconden in hete olie. Neem meteen uit de friteuse en laat uitlekken op keukenpapier.
Maak mooie roosjes en rolletjes van de verschillende soorten vleeswaren. Snijd de kaas in puntjes.
Dresseer de vleeswaren, de kaas, de olijven, de tapenade, de amandelen en gedroogde tomaatjes harmonieus op het krokante filodeeg en garneer met de basilicumblaadjes.
Serveer onmiddellijk, zodat het filodeeg niet zacht wordt.
Tip:
In plaats van de filodeegkoekjes kun je ook kant-en-klaar perkamentbrood gebruiken.
Vanzelfsprekend kun je volop variëren met andere soorten vleeswaren, kaas en olijven.
Ingrediënten
2 vellen filodeeg
1 losgeklopte eidooier
enkele topjes verse kruiden (bieslook, kervel, peterselie, dragon)