Krokante ovenaardappels met geitenboter

Rosevalaardappels uit de oven met Italiaanse kruiden en geitenboter
Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
1

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verwarm de geitenboter in een steelpan met de helft van de Italiaanse kruiden en laat ongeveer 10 minuten trekken.
  3. Borstel ondertussen de aardappels goed schoon en schaaf ze op de mandoline in plakjes van ongeveer 2 mm dik.
  4. Vet een vetvrije schaal goed in en leg er de plakjes aardappels rechtop in, zodat een mooi patroon ontstaat.
  5. Steek er her en der de rest van de Italiaanse kruiden tussen.
  6. Zeef de geitenboter en schenk deze over de aardappels, zodat alle aardappels goed ingevet zijn.
  7. Kruid rijkelijk met versgemalen peper en fleur de sel en dek af met bakpapier.
  8. Plaats 45 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder na die tijd het bakpapier en bak nog 15 minuten onafgedekt.
  9. Controleer of de aardappels vanbinnen goed gaar zijn. Laat anders nog wat langer bakken. De ovenaardappels zijn perfect als ze aan de buitenkant krokant zijn en vanbinnen perfect gaar.

Ingrediënten

  • 750 g rosevalaardappels
  • 200 g geitenboter
  • ⅕ bakje verse Italiaanse kruiden
  • versgemalen peper
  • fleur de sel

Publicatie datum: 18 september 2023