Klassieke madeleines

Versgebakken madeleines met een vleugje oranjebloesemwater

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 225°C.
  2. Klop in een kom de eieren los met de suiker tot het een enigszins luchtig geheel is.
  3. Voeg het oranjebloesemwater, de sinaasappelrasp en de melk toe en meng er de tarwebloem en de gedroogde gist doorheen tot er geen klontjes meer te zien zijn.
  4. Voeg de lauwwarme gesmolten boter toe, meng goed door en laat 15 minuten rusten.
  5. Vet madeleinevormpjes in en vul met het beslag. Vul de vormpjes net niet tot bovenaan, ze gaan nog rijzen.
  6. Plaats in de voorverwarmde oven en bak 5 minuten, zet dan de temperatuur terug naar 200°C en bak nog 10 minuten.
  7. Neem uit de oven, laat heel even rusten en haal ze uit de vorm.
  8. Serveer de nog warme madeleines op een schaal en bestrooi lichtjes met poedersuiker.

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 2 tl oranjebloesemwater
  • rasp van ½ sinaasappel
  • 50 g melk
  • 200 g tarwebloem
  • 8 g gedroogde gist
  • 100 g gesmolten roomboter
  • poedersuiker

Publicatie datum: 18 september 2023