Handbite’ knol van de BBQ met crème van knol, foreleitjes en limoen

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de knolselderij in plakken en gaar deze op de BBQ.
  2. Steek rondjes uit om de cupjes mee te vullen.
  3. Schil de aardappel en breng deze in ruim water aan de kook, voeg hier de afsnijdsels van de knolselderij aan toe.
  4. Was de aardappelschillen, dep deze droog, frituur ze op 170°C en zout de krokante schillen na.
  5. Giet de aardappel en knol af en draai dit in een keukenmachine glad met de slagroom en roomboter. Breng op smaak met zout.
  6. Vul het cupje met het uitgestoken rondje knol en spuit hier wat van de knolcrème bovenop.
  7. Dresseer een theelepel foreleitjes op de crème.
  8. Steek de aardappelschillen in het cupje.
  9. Garneer het cupje met de vene cress, de daikon cress en het viooltje.
  10. Rasp er wat limoenschil overheen.
  11. Tip:
  12. Maak de hapjes in de cup van tevoren en presenteer deze bij je gasten op de hand.

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 1 aardappel groot
  • 120 g slagroom
  • 20 g roomboter
  • 1 pakje croustadecups
  • 1 potje foreleitjes
  • 1 bakje vene cress
  • viooltjes
  • 1 bakje daikon cress
  • 1 limoen
  • zout

Publicatie datum: 18 september 2023