Halal kipnuggets

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Draai de kip met 1 theelepel zout en 1 ei in de keukenmachine tot een gladde massa. Verdeel dit mengsel in porties ter grootte van nuggets. Gebruik daarvoor een spuitzak en druk de nuggets daarna met natte handen in vorm. Wentel ze door maïzena en leg ze op bakpapier.
  2. Meng het andere ei met het mosterdpoeder, uiengranulaat, knoflookpoeder en chilipoeder. Voeg peper en zout naar smaak toe. Meng de bloem erdoor en voeg 6 eetlepels water toe tot het een dik beslag is. 
  3. Meng de harissa met de mayonaise. Haal de nuggets door het beslag en frituur ze in 4 minuten gaar en lichtbruin in frituurolie van 170ºC. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer met de rozenharissa-mayonaise.

Ingrediënten

  • 500 g halal kipfilet, in stukjes
  • 2 eieren
  • 6 el maïzena
  • 1 el mosterdpoeder
  • 1 el uiengranulaat
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 el bloem
  • 1 el rozenharissa
  • 3 el mayonaise
  • frituurolie

  •  

Publicatie datum: 18 september 2023