Geroosterde camembert uit de oven

Gesmolten camembert om te delen met sjalottencompote en toast
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C met de grillstand aan.
  2. Snijd het stokbrood in dunne, schuine plakjes en leg op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met zout en peper. Plaats in de oven en laat roosteren tot het krokant en goudbruin gebakken is.
  3. Maak de sjalotten schoon en snijd in grove reepjes. Fruit in een steelpan in een scheutje olijfolie tot het glazig wordt en voeg de suiker toe.
  4. Laat kort karamelliseren en voeg 3 geriste takjes tijm toe. Blus af met de azijn en laat rustig inkoken tot een mooie compote ontstaat. Neem van het vuur.
  5. Haal de camembert uit de verpakking en snijd de korst van de bovenkant. Leg de kaas in een vuurvast schaaltje, smeer lichtjes in met een beetje compote en steek er de rest van de tijm in.
  6. Plaats in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 10 minuten bakken, zodat de kaas zacht wordt en licht gegratineerd is.
  7. Serveer de camembert op een schaal met de compote en de toast.

Ingrediënten

  • 1 camembert
  • 1 klein stokbrood
  • scheutje olijfolie
  • 4 banaansjalotten
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 6 takjes tijm
  • 1 dl balsamicoazijn
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 18 september 2023