Garden toast

Toast met hüttenkäse, gerookte paling en gerookte zalm
Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Leg de sneden brood op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met zout en peper. Bak het brood in ongeveer 6 minuten tot krokante toast dat vanbinnen nog enigszins zacht is.
  3. Doe de azijn in een kommetje en breek er de kwarteleieren in.
  4. Verwarm een steelpan met water en voeg een snuf zout toe. Breng aan de kook.
  5. Giet de kwarteleieren samen met de azijn in de pan. Laat opnieuw tegen de kook komen, draai het vuur lager en laat 3 minuten pocheren. Schep de eitjes uit het water en schep direct in een kom met ijskoud water.
  6. Smeer de toast in met hüttenkäse en kruid met versgemalen peper.
  7. Snijd mooie staafjes van de gerookte paling en maak fijne roosjes van de gerookte zalm.
  8. Verdeel de gerookte vis met de gepocheerde kwarteleieren over de toast en garneer met de tobiko-kaviaar, de dille en de eetbare bloemetjes.

Ingrediënten

  • 4 dikke sneden meerzadenbrood
  • olijfolie
  • 1 dl natuurazijn
  • 12 kwarteleitjes
  • 4 flinke el hüttenkäse
  • 2 gerookte palingfilets
  • 160 g gerookte zalm
  • 4 tl tobiko-kaviaar
  • 4 takjes dille
  • eetbare bloemetjes
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 18 september 2023