Colombiaanse torta di tres leches

Aantal Personen
8

Bereidingswijze

  1. Klop 200 ml slagroom stijf met de suiker. Zet even in de koeling. Meng de rest van de slagroom met de melk, de gecondenseerde melk en de vanillepasta. 
  2. Leg een biscuitbodem op een bord en prik erin met een vork. Bestrijk met de helft van het melkmengsel. De biscuit neemt het op en wordt hierdoor iets sponzig. Meng de helft van de geklopte slagroom met de limecurd en bestrijk de bodem hiermee. 
  3. Leg er een nog een bodem biscuit op, prik met een vork en bestrijk met het overige melkmengsel. Schep de geklopte slagroom erop, bestrooi met de merenguekruimels en schep het passievruchtvlees erop. Serveer meteen.

Ingrediënten

  • 275 ml slagroom
  • 20 g suiker
  • 50 ml melk
  • 75 ml gecondenseerde melk
  • 2 tl vanillepasta
  • 2 ronde biscuitbodems 18 cm ø (diepvries), ontdooid
  • 3 el limecurd
  • 1 grote merengue, verkruimeld
  • 2 passievruchten

  •  

Publicatie datum: 18 september 2023