Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Haal met een zesteur de schilletjes van 1 sinaasappel en blancheer deze driemaal in telkens vers water.
Spoel volledig koud. Kook ondertussen een scheutje water met 2 el suiker tot een siroop en voeg er de sinaasappelschilletjes aan toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Zeef de siroop en bewaar deze.
Schep de uitgelekte zestes op een bord en bestrooi met 4 el kristalsuiker. Schud een paar keer zodat de zestes rondom bedekt zijn met de kristalsuiker.
Breng een pan met water aan de kook. Doe de eidooiers in een kom die op de pan past en voeg er het sap van 2 sinaasappels, 2 kopjes espresso en de achtergehouden siroop aan toe. Klop goed los en plaats op de pan met water.
Klop de massa voortdurend tot een luchtige en stevige sabayon is ontstaan met hele fijne belletjes. De massa is dan ongeveer 70°C. Neem van het vuur en klop nog even door.
Schep het vanille-ijs in 4 mooie glazen en verdeel er de hete espresso over. Lepel er de warme sabayon op en bestrooi met de gekonfijte sinaasappelschilletjes.
Tip:
Je kunt de sabayon ook met een handmixer kloppen, dit gaat gemakkelijker dan met de hand.