Burrata-ijs met pittige tomatenconfituur

Aantal Personen
8

Bereidingswijze

  1. Laat de burrata uitlekken (vang het vocht op in een pan). Schraap het merg uit de vanillestokje en doe met de vanillestokje bij het vocht van de burrata. Voeg de 200 ml melk, glucosestroop en suiker toe. Verwarm het op lage stand zodat de vanillesmaak erin trekt en de stroop en suiker smelten. Week de gelatine in koud water.
  2. Meng de 2 el melk met de maizena. Verwijder de vanillestokje en breng het geheel aan de kook. Meng het maïzenapapje erdoor en laat al roerend binden. Laat iets afkoelen en meng de zacht geworden gelatine erdoor. Laat afkoelen tot keukentemperatuur en maal alles met de burrata in een krachtige blender glad. Draai er ijs van in een ijsmachine en laat 1 uur in de vriezer nog kouder worden.
  3. Maak intussen de tomatenconfituur door alle ingrediënten op te koken, 15 minuten te laten pruttelen en af te koelen. Pureer eventueel met een staafmixer. Serveer het ijs met een schepje confituur en maak af met wat basilicum.

Ingrediënten

  • 250 g burrata
  • 1 vanillestokje, in de lengte gehalveerd
  • 200 ml volle melk + 2 el extra
  • 75 g glucosestroop
  • 50 g suiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 el maïzena
  • paar kleine blaadjes basilicum
  • Pittige tomatenconfituur:
  • 4 pruimtomaten, in blokjes
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 el appelazijn
  • 100 g geleisuiker

  • Extra: ijsmachine

Publicatie datum: 18 september 2023