Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Pel de uien voorzichtig, maar zorg ervoor dat de onderkant heel blijft, snijd dit kroontje er niet uit.
Snijd met een scherp mes de bovenkant van de uien als ‘partjes’ tot bijna helemaal onderaan in, zodat er allemaal losse rokken ontstaan die onderaan nog vastzitten.
Meng de tarwebloem met de helft van de specerijen.
Meng het losgeklopte ei met de melk en de rest van de specerijen en een snufje fleur de sel.
Strooi de 'kruidige' bloem over de ui en zorg dat het overal tussen zit.
Druk vervolgens in het eiermengsel en zorg dat dit ook overal zit.
Bestrooi nogmaals met 'kruiden' bloem en het eiermengsel en haal vervolgens helemaal door de panko, zodat iedere rok bedekt is.
Verwarm de friteuse voor op 170°C.
Laat er voorzichtig de ui in zakken met de ongesneden kant naar beneden en bak 3-4 minuten. Draai om met een schuimspaan en bak de andere kant eveneens 3-4 minuten. De ui dient goudbruin en krokant te zijn.
Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met het espelettezout.
Meng de helft van de crème fraîche met de srirachasaus en de rest van de crème met de mierikswortelpasta, citroensap en -rasp.
Serveer de blooming onion met de dipsauzen.
Tip:
In plaats van rode ui kun je ook zoete ui gebruiken.
Opmaaktip:
Als je wilt, kun je bij de voorbereiding meer uit de kern van de ui snijden, zodat hier een bakje met dipsaus in geplaatst kan worden.