Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bereid de barbecue voor met een indirecte zone van ongeveer 150°C en één zone van ongeveer 140°C.
Haal de buitenste bladeren van de rode kool. Snijd met een scherp mes de harde kern uit de rode kool en snijd iets verder uit, zodat het over een blikje bier past.
Open het blikje bier en giet de helft in een vuurvaste schaal. Zet er het blikje bier in en druk er de rode kool op.
Smeer de kool helemaal in met olie en bestrooi met de rub. Kruid extra met een snuf zout.
Plaats de schaal in de barbecue, sluit de deksel en laat ongeveer 90 minuten garen. Lepel er af en toe wat van het braadvocht overheen.
Week ondertussen de rozijnen in het opgekookte appelsap en voeg er het kaneelpoeder aan toe.
Smeer na 60 minuten de rode kool rijkelijk in met de barbecuesaus en laat nog 30 minuten garen. Smeer tussendoor nog een aantal keren in met de barbecuesaus.
Controleer met een scherp mesje of de kool goed gaar is. Smeer een laatste keer in met de saus.
Snijd de appel in fijne blokjes en bestrooi er de rode kool mee. Lepel er de gewelde rozijntjes en de flower sprinkles overheen.
Serveer de kool in zijn geheel en snijd aan tafel in parten.