Beercan cabbage

Op de barbecue geroosterde hele rode kool met appeltjes en rozijntjes
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
1

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor met een indirecte zone van ongeveer 150°C en één zone van ongeveer 140°C.
  2. Haal de buitenste bladeren van de rode kool. Snijd met een scherp mes de harde kern uit de rode kool en snijd iets verder uit, zodat het over een blikje bier past.
  3. Open het blikje bier en giet de helft in een vuurvaste schaal. Zet er het blikje bier in en druk er de rode kool op.
  4. Smeer de kool helemaal in met olie en bestrooi met de rub. Kruid extra met een snuf zout.
  5. Plaats de schaal in de barbecue, sluit de deksel en laat ongeveer 90 minuten garen. Lepel er af en toe wat van het braadvocht overheen.
  6. Week ondertussen de rozijnen in het opgekookte appelsap en voeg er het kaneelpoeder aan toe.
  7. Smeer na 60 minuten de rode kool rijkelijk in met de barbecuesaus en laat nog 30 minuten garen. Smeer tussendoor nog een aantal keren in met de barbecuesaus.
  8. Controleer met een scherp mesje of de kool goed gaar is. Smeer een laatste keer in met de saus.
  9. Snijd de appel in fijne blokjes en bestrooi er de rode kool mee. Lepel er de gewelde rozijntjes en de flower sprinkles overheen.
  10. Serveer de kool in zijn geheel en snijd aan tafel in parten.

Ingrediënten

  • 1 hele rode kool
  • 1 blikje bier (naar smaak)
  • olijfolie
  • 2 el barbecuerub beef
  • zout
  • 1 dl appelsap
  • 2 el rozijntjes
  • mespuntje kaneelpoeder
  • 3 flinke el Sweet apple barbecuesaus
  • 1 elstar-appel
  • 1 el flower sprinkles
  • versgemalen peper

Publicatie datum: 18 september 2023