Aziatische rollade van bavette

Opgerolde bavette van de barbecue met Aziatische smaakmakers
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
1

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor met een directe zone van ongeveer 180°C en een indirecte zone van ongeveer 140°C.
  2. Schil de gember en snijd grof. Hak het citroengras in stukken.
  3. Doe de gember met het citroengras, de peper en de koriander in de blender en voeg er het sap en de rasp van de limoen en de sesamolie aan toe. Draai tot een pasta en kruid lichtjes met zout.
  4. Leg het vlees open op een snijplank en smeer rijkelijk in met deze pasta. Bestrooi met sesamzaad.
  5. Rol strak op en bind goed vast met keukentouw, zodat een mooie rollade ontstaat die overal even dik is. Kruid de buitenkant met zout en peper.
  6. Plaats op de barbecue en rooster rondom tot het mooi gekleurd en gegrild is.
  7. Leg op de indirecte zone en steek er een kernthermometer in. Laat garen tot een kerntemperatuur van 46°C.
  8. Leg het vlees terug op de directe zone en smeer lichtjes in met de char siu. Blijf insmeren en omdraaien tot het mooi geglaceerd is. Neem van de barbecue en laat nog even rusten.
  9. Snijd ondertussen de shanghai paksoi doormidden en smeer de gesneden kant lichtjes in met de rest van de kruidenpasta. Grill net voor het serveren op de directe zone van de barbecue en serveer bij de rollade.
  10. Verwarm de rest van de char siu saus met een scheutje water en voeg er fijngesneden bosui aan toe.
  11. Trancheer het vlees en serveer met de warme saus en de paksoi. Bestrooi net voor het serveren met wat geroosterd sesamzaad en gesneden bosui.

Ingrediënten

  • 1 runderbavette van ongeveer 800 g
  • 2 cm verse gember
  • 2 stengels citroengras
  • ½ jalapeñopeper
  • ¼ bosje verse koriander
  • 1 limoen
  • 2 el sesamolie
  • zout
  • 2 dl char siu saus
  • 4 stengels bosui
  • 4 shanghai paksoi
  • 2 el wit sesamzaad (geroosterd)

Publicatie datum: 18 september 2023