No meat steak rode kool

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwijder eventuele minder mooie buitenste bladeren van de kool. 
  2. Snijd de kool in plakken van ongeveer 3 centimeter dikte en leg in een ovenschaal. 
  3. Voeg de gesnipperde ui, tijm, de azijn en de helft van het bietensap toe en kruid rijkelijk met peper en zout. 
  4. Plaats in de koelkast en laat zo'n 12 uur marineren. Draai elke paar uur om, zodat het goed de marinade opneemt. 
  5. Neem uit de koelkast en bewaar de marinade.
  6. Verwarm de oven op 150°C. 
  7. Verwarm en in een anti-aanbakpan de hazelnootolie en bak er om en om de kool stevig in aan. Het mag echt wel wat kleuren. Blus af met de marinade, breng aan de kook en leg dan de rode kool in een ovenschaal. Schenk er de marinade over en bestrooi met de gehakte hazelnoten. 
  8. Laat zo'n 40-45 minuten braden in de oven. 
  9. Reduceer ondertussen de rest van het bietensap met de basterdsuiker tot een siroop en laat afkoelen. 
  10. Snijd de peterselie fijn en meng samen met de granaatappelpitjes door de bietensiroop. Als deze te dik is, kun je er een beetje van het braadvocht van de rode kool aan toevoegen. 
  11. Dresseer de steaks van de rode kool op een schaal en lepel er een klein ebetje braadvocht met de hazelnoten over. 
  12. Lepel er rijkelijk de siroop met granaatappelpitjes over. 

Ingrediënten

  • 1 grote rode kool
  • 4 el hazelnootolie
  • 6 el grofgehakte hazelnoten
  • 1 gesnipperde rode ui
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 el balsamicoazijn
  • ½ fles bietensap
  • 2 el bruine besterdsuiker
  • 4 el granaatappelpitjes
  • 8 takjes platte peterselie
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 18 september 2023