Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd de fazantenbouten wat fijner. Kuis de ajuin, de wortelen en de selder en snijd in grove stukken.
Breng aan de kook, zet het vuur dan wat lager en doe er het vlees bij. Laat verder garen. Als het vlees zacht is, haal het uit de bouillon en laat wat afkoelen.
Rol balletjes van het gehakt en leg ze in de bouillon. Als ze bovendrijven, zijn ze gaar. Haal ze er dan uit.
Snijd rechthoekjes uit het bladerdeeg en bestrijk deze met eigeel. Bak af in een oven aan 200 °C.
Snijd de paddenstoelen in partjes, de oesterzwammen en de shiitake in julienne. Bak deze allemaal bruin in de boter. Blus met de witte wijn en laat uitkoken.
Zeef de bouillon. Doe hierbij de room en breng aan de kook. Bind met de blanke roux tot je een lichte binding krijgt. Doe er het vlees, de balletjes en de paddenstoelen bij. Kruid indien nodig en werk af met citroensap.
Snijd het bladerdeegdoosje open, serveer hierop de vol-au-vent en sluit af met het deksel.