Open ravioli van paddenstoelen met spinazie

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Borstel de paddenstoelen goed schoon en snijd ze kleiner naar eigen keuze.
  2. Steek met behulp van een koekjessteker de pastavellen mooi rond uit. Zorg dat je in ieder geval 12 mooie rondjes hebt.
  3. Kook de pastavellen net voor het serveren in 4 minuten in gezouten water af. Laat goed uitlekken en dep droog.
  4. Verwarm een druppel olijfolie in een sauteerpan en bak er de paddenstoelen met de tijm op een hoog vuur mooi goudbruin in. Kruid met peper en zout en voeg de fijngesneden peterselie toe.
  5. Schep 4 flinke lepels van de gebakken paddenstoelen met de rest van de olijfolie in de keukenmachine en voeg de pijnboompitten toe. Draai kort tot een grove pesto en kruid eventueel nog met peper en zout.
  6. Verwarm een klein beetje van de pesto in en sauteerpan en stoof er kort de spinazie in tot deze net is gekrompen. Neem direct van het vuur en laat uitlekken op een zeef. Kruid met peper en zout.
  7. Verdeel wat van de gestoofde spinazie in het midden van een diep bord en leg er een pastavel op. Maak een nieuw laagje spinazie met wat gebakken paddenstoelen en dek af met een nieuw pastavel. Maak zo nog een laagje.
  8. Schep de rest van de gebakken paddenstoelen erover en lepel er rijkelijk de pesto over.

Ingrediënten

  • 6 verse lasagnevellen
  • 2 mandjes Mijnboer seizoensmix paddenstoelen
  • 250 gram gewassen spinazie
  • 8 takjes verse tijm
  • 1/4 bos platte peterselie (fijngesneden)
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. pijnboompitten
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 18 september 2023