Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bestrooi de binnenkant van de ree rollademet peper en zout, bestrijk met de cream cheese. Ris de helft van de takjes tijm en de helft van de rozemarijn en erover, leg er 3 takjes peterselie bij en vouw het vlees dicht. Leg 2 takjes tijm en 2 takjes rozemarijn op het vlees. Bekleed de buitenkant met de pancetta en zet vast met keukentouw. Laat op keukentemperatuur komen.
Stook intussen een gesloten barbecue met de briketten tot circa 150ºC (leg de barbecue daarom niet te vol). Rooster het vlees dicht boven de roodgloeiende kolen circa 10 minuten rondom. Neem het vlees van het rooster en sluit het deksel. Laat de temperatuur zakken tot circa 120ºC. Leg het vlees weer terug en rooster het in circa 45 minuten tot het een kerntemperatuur heeft van circa 55ºC. Keer het vlees tussendoor een paar keer.
Neem de rollade uit de barbecue en laat rusten. Gooi wat rookchunks op het vuur en zet een vuurvast pannetje met de boter in de barbecue. Doe het deksel dicht en laat de boter in enkele minuten de rooksmaak opnemen. Ris de overige tijm en rozemarijn, hak fijn met de overige peterselie en meng met de boter. Laat afkoelen.
Snijd het vlees in plakken en geef er wat gerookte kruidenboter bij.