Reerollade met gerookte kruidenboter

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de binnenkant van de ree rollademet peper en zout, bestrijk met de cream cheese. Ris de helft van de takjes tijm en de helft van de rozemarijn en erover, leg er 3 takjes peterselie bij en vouw het vlees dicht. Leg 2 takjes tijm en 2 takjes rozemarijn op het vlees. Bekleed de buitenkant met de pancetta en zet vast met keukentouw. Laat op keukentemperatuur komen.
  2. Stook intussen een gesloten barbecue met de briketten tot circa 150ºC (leg de barbecue daarom niet te vol). Rooster het vlees dicht boven de roodgloeiende kolen circa 10 minuten rondom. Neem het vlees van het rooster en sluit het deksel. Laat de temperatuur zakken tot circa 120ºC. Leg het vlees weer terug en rooster het in circa 45 minuten tot het een kerntemperatuur heeft van circa 55ºC. Keer het vlees tussendoor een paar keer.
  3. Neem de rollade uit de barbecue en laat rusten. Gooi wat rookchunks op het vuur en zet een vuurvast pannetje met de boter in de barbecue. Doe het deksel dicht en laat de boter in enkele minuten de rooksmaak opnemen. Ris de overige tijm en rozemarijn, hak fijn met de overige peterselie en meng met de boter. Laat afkoelen.
  4. Snijd het vlees in plakken en geef er wat gerookte kruidenboter bij.

Ingrediënten

  • 1 ree rollade, ca. 1,5 kilo
  • 4 el cream cheese
  • 10 takjes tijm
  • 6 takjes rozemarijn
  • 6 takjes peterselie
  • 8 dunne plakjes pancetta, gedroogd
  • briketten
  • 1 klein handje rookhout chunks
  • 100 g gezouten boter

Publicatie datum: 18 september 2023