Kroketten van bœuf bourguignon met rodewijnmosterd

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de boeuf Bourguignon op lage stand. Laat in een andere pan de wijn even koken en meng al roerend met de rouxkorrels. Schep dit mengsel door de boeuf Bourguignon en laat alles op lage stand nog een kwartiertje zacht stoven. Roer regelmatig en druk eventuele grotere stukken vlees uit elkaar. Laat het afkoelen en schep het in een spuitzak. Laat verder afkoelen in de koeling.
  2. Meng intussen de beide soorten mosterd en breng op smaak met de azijn.
  3. Klop de eieren los in een diep bord en schep het paneermeel gemengd met tijm in een ander diep bord. Schep de bloem op een snijplank. Knip een spuitzak open zodat je een opening van ongeveer 3 cm doorsnede hebt. Schep de kroketvulling erin en spuit een ‘worst’ op de snijplank met bloem. Bestuif met bloem, rol om en snijd in stukjes van 7-8 cm. Zorg dat alles is bedekt met bloem. Klop overtollige bloem era en haal ze door het ei en daarna door het paneermengsel. Leg op een schaal met bakpapier. Haal eventueel nogmaals door ei en paneer voor een stevigere korst.
  4. Frituur de kroketten in porties in 4 minuten goudbruin in de frituurolie op 170ºC. Serveer met de rodewijnmosterd.

Ingrediënten

  • 1 kilo boeuf Bourguignon
  • 150 ml rode wijn
  • 150 g rouxkorrels
  • 2 el mosterd met druivenmost
  • 2 el grove mosterd
  • 1 el rodewijnazijn
  • 250 g paneermeel
  • 2 el gedroogde tijm
  • 4-6 el bloem
  • 1,5 liter frituurolie

  • Extra: spuitzak

Publicatie datum: 18 september 2023