Korokke van zoete aardappel met kewpie mayonaise en tonkatsusaus

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Pak de aardappels in aluminiumfolie en leg in een ovenschaal. Pof de aardappels circa 45 minuten in een oven van 180ºC. Controleer of de gaarheid en zet ze indien nodig nog een kwartier terug. Verwijder het folie en laat volledig afkoelen.
  2. Snijd intussen het vlees in kleine blokjes. Verhit een pan en bak hierin het vlees op heel hoge stand 2 minuten. Schud de lente-ui erdoor, meng met de unagi kabayaki saus en neem van de warmtebron. Laat volledig afkoelen.
  3. Snijd de aardappels open en schep het vruchtvlees eruit (je houdt ongeveer 600 gram over) en stamp tot een puree. Meng de miso met 2 eetlepels heet water om het wat los te maken en breng de aardappelpuree hiermee op smaak. Laat volledig afkoelen.
  4. Vorm circa 60 gram puree met de hand tot een ronde plak. Leg er wat vlees op en vouw het dicht tot de gewenste vorm. Herhaal met de overige puree en vlees en leg alles op een bord met bakpapier.
  5. Klop de eieren los in een diep bord, schep de bloem in een ander diep bord en de panko in een derde diep bord. Rol de kroketten door de bloem tot alles goed bedekt is. Klop overtollige bloem eraf en haal ze vervolgens door het ei en daarna door de panko. Leg terug op het bakpapier. Haal eventueel nogmaals door ei en panko voor een stevigere korst.
  6. Frituur de kroketten in porties in 4 minuten goudbruin in de frituurolie op 170ºC. Serveer met de kewpie mayonaise en de tonkatsu gemengd met sojasaus.

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappels (ca. 800 g)
  • 1 el miso
  • 200 g varkenslende
  • 1 lente-ui, fijngehakt
  • 50 ml unagi kabayaki saus
  • 1 el miso
  • 2 eieren
  • 4 el bloem
  • 200 g panko
  • 2 liter frituurolie
  • kewpie mayonaise
  • 6 el tonkatsusaus
  • 4 el Japanse sojasaus

Publicatie datum: 18 september 2023