Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd de aardappel in blokjes, kook ze in water met wat zout gaar en laat afkoelen. Verhit een pan en doe de mosselen erin. Bak ze zonder verder vocht toe te voegen 4 minuten of tot ze open staan. Schep op een schaal en laat afkoelen. Haal de mosselen uit de schelp en zet tot gebruik afgedekt in de koeling.
Snijd de yellowtail in blokjes van een paar cm. Bestrooi met zout, meng met de paprika en zet tot gebruik afgedekt in de koeling. Snijd de coquilles horizontaal door en bestrooi ze met weinig zout en zet tot gebruik afgedekt in de koeling.
Maal het limoensap met de knoflook, koriander en rode peper kort met een staafmixer en voeg flink wat zout toe. Zeef dit mengsel door een fijne zeef boven een platte schaal en voeg de sjalot toe. Laat een kwartier staan. Verdeel het limoensap en de sjalot vervolgens over de mosselen, de yellowtail en de coquille en laat alles nog een kwartier staan.
Neem de vis, mosselen en coquille uit de marinade en portioneer. Bewaar de marinade. Leg de zoete aardappel, lamsoor en maïs ernaast. Steek de oesters open. Schep 2 theelepels marinade in elke oester en garneer alles met de radijs en wat koriander.
Ingrediënten
1 zoete aardappel, geschild
400 g mosselen, afgespoeld
300 g yellowtailfilet
½ rode paprika, in blokjes
4 grote coquilles, vers uit de schelp gehaald
5 limoenen, geperst
2 teentjes knoflook, grof gehakt
2 takjes koriander, grof gehakt + extra voor garnering