Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Stook een barbecue flink op met de briketten of houtskool. Doe de pancetta in een zware pan en zet vrij hoog boven de gloeiende kooltjes. Bak de pancettaspekjes zo in circa 20 minuten uit. Laat afkoelen.
Verwijder het vel van de ganzenfilet. Snijd het vlees in stukjes, verwijder eventuele kogeltjes en meng met de wildspecerijen. Hak het vlees verder fijn en voeg de pancetta met het bakvet en het paneermeel toe. Kneed alles flink door elkaar en maak er 4 burgers van. Bestrijk ze met de olie en rooster ze op de barbecue op hoog vuur en dicht op de kooltjes in circa 6 minuten mooi bruin en nog sappig vanbinnen.
Serveersuggestie
Meng 150 g fijngesneden paarse spitskool met 2 eetlepels mirin en 4 eetlepels wittewijnazijn. Voeg zout naar smaak toe en laat een half uur afgedekt marineren. Bak 1 in ringen gesneden ui in eetlepels olie in 5 minuten gaar en lichtbruin. Meng de ui met 2 eetlepels uienchutney. Snijd 4 burgerbroodjes horizontaal doormidden en rooster ze kort op de barbecue (pas op, het verbrandt snel). Bestrijk de onderste helften van de broodjes met mayonaise en beleg met de uitgelekte kool. Leg hierop de burgers, verdeel er 120 g gorgonzola en het uienmengsel over en leg de bovenkant van de broodjes erop. Serveer direct.