Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd het vlees in kleine stukjes en meng met de Koreaanse barbecuesaus en de sojasaus. Laat 15 minuten afgedekt staan. Kook intussen de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.
Klop 2 eieren los. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin het ei in 2 minuten al roerend net gaar. Breng op smaak met chilipoeder en zout en zet apart. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de lente-ui met de gember 2 minuten. Voeg de wortel toe en bak nog 30 seconden. Zet apart. Laat het vlees uitlekken, verhit 1 eetlepel olie en bak hierin het vlees op heel hoge stand 2 minuten. Laat weer uitlekken en afkoelen.
Meng de rijst met de gochujang en de gebakken ingrediënten. Schep een laag van 2 cm in ieder gat van de muffinvormen. Druk het mengsel stevig aan met een lepel of de onderkant van een recht glas. Zet alles afgedekt 1 uur in de diepvries.
Klop de overige eieren los in een diep bord. Schep de bloem in een ander diep bord en de panko gemengd met de sesam in een derde diep bord. Haal de rijst uit de vormpjes en haal dit door de bloem tot alles goed bedekt is. Klop overtollige bloem eraf en haal ze vervolgens door het ei en daarna door het pankomengsel. Leg op een schaal met bakpapier. Haal eventueel nogmaals door ei en panko voor een stevigere korst.
Meng de kimchi met de zure room en zet apart. Frituur de kroketten in porties in 4 minuten goudbruin in de frituurolie op 170ºC. Serveer met de kimchidip, sla en Shiso Purple.