Albondigas

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Week het brood met een flinke scheut water, melk of wijn. Snijd het velletje van de worstjes en meng het worstvlees met het gehakt. Knijp het zacht geworden brood uit en meng met het ei en de knoflook door het vlees. Voeg peper en zout naar smaak toe. Draai er 16 balletjes van en zet ze een uur afgedekt in de koeling.
  2. Verhit intussen 2 eetlepels olie en bak hierin de ui in enkele minuten goudbruin. Voeg saffraan, tomaten en bonen toe en breng aan de kook. Laat op lage stand een half uur zachtjes koken (voeg wat water toe als het droogkookt).
  3. Verhit de rest van de olie en bak hierin de balletjes in 10 minuten rondom bruin en net gaar. Keer ze regelmatig. Breng de saus op smaak met peper en zout en schenk bij de balletjes. Stoof nog een paar minuten door. Bestrooi met de peterselie en serveer!

Ingrediënten

  • 1 snee witbrood, in stukjes gescheurd
  • 300 g Iberico varkensworstjes
  • 500 rundergehakt
  • 1 ei, losgeklopt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 10 draadjes saffraan
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
  • 1 blikje Spaanse reuzenbonen (400 g, uitgelekt en afgespoeld)
  • 4 takjes bladpeterselie, blaadjes gehakt

Publicatie datum: 18 september 2023