Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Dep de rollade droog, snijd hem in de lengte doormidden en bestrooi naar smaak met de kruidenmix. Wentel het vlees rondom door de mix en zet afgedekt 3 uur in de koeling.
Dep het vlees droog. Bestrijk met 2 el olie. Stook intussen een gesloten barbecue met de briketten tot circa 140ºC (leg de barbecue daarom niet te vol). Rooster het vlees dicht boven de roodgloeiende kolen circa 10 minuten rondom. Neem het vlees van het rooster en sluit het deksel. Laat de temperatuur zakken tot circa 120ºC. Leg het vlees weer terug en rooster het in circa 1 uur tot het een kerntemperatuur heeft van circa 70ºC. Keer het vlees regelmatig en check of het door de suiker in de marinade niet verbrand (leg indien nodig aluminiumfolie eronder). Laat het vlees als het gaar is even rusten.
Meng intussen de char siu sauce met de barbecuesaus en 1 el water en besprenkel de bok choy met de overige olie en rooster een paar minuten op de barbecue tot het een lekkere barbecuesmaak heeft gekregen maar niet gaar is.
Snijd het vlees en serveer met de saus en eventueel rijst of noedels.