Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Breng een ruime pan met water aan de kook en kruid het water rijkelijk met zout en peper.
Pers het sap uit de citroenen en voeg toe aan het water. Houd de uitgeknepen citroenen apart.
Verwarm de oven voor op 160 °C. Pak de bollen knoflook in met aluminiumfolie en pof ze 30 minuten, zodat ze volledig zacht worden.
Snijd de steel van de artisjok en snijd ongeveer ⅓ van de bovenkant van de artisjokken af. Snijd met een kartelmes de buitenste, harde bladeren eraf.
Smeer de artisjokken rondom helemaal in met de uitgeknepen citroenen en leg direct in het hete water. Leg er een bord op, zodat ze volledig onder worden geduwd.
Kook de artisjokken ongeveer 25-30 minuten. Test met een mesje of de bodem zacht is, dan zijn de artisjokken goed. Neem uit het kookvocht en laat gedeeltelijk afkoelen.
Rooster ondertussen de kikkererwten in een scheutje olijfolie en voeg er het paprikapoeder aan toe. Kruid met zout en peper.
Snijd de schil van de gekonfijte citroen ragfijn en voeg toe aan de kikkererwten. Neem van het vuur.
Smeer de 2 soorten hummus sierlijk op een schaal en verdeel er de kikkererwten en de granaatappelpitjes over.
Leg er de artisjokken en de gepofte knoflook bij.
Gebruik de gepofte knoflookteentjes als een soort dip, net als de hummus. Je kunt de blaadjes van de artisjok dippen en vervolgens afknabbelen. Als laatste kan de bodem worden opgegeten.