Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bereid de barbecue voor met een directe en een indirecte zone.
Snijd de aubergines in de lengte doormidden, bestrooi rijkelijk met zout en leg omgekeerd 15 minuten op een schaal. Spoel na die tijd heel goed af onder de kraan en dep zeer goed droog.
Snijd nu het vruchtvlees kruislings in met een scherp mes, zodat een mooi ruitpatroon ontstaat.
Besprenkel de aubergines met de saké, zodat het in de aubergine loopt en besmeer vervolgens rijkelijk met de misopasta.
Leg op de indirecte zone van de barbecue met de gesneden kant naar boven en laat 25 minuten garen.
Leg vervolgens op de directe kant en rooster per kant ongeveer 5 minuten.
Neem van de barbecue, serveer op een schaal en bestrooi met de fijngesneden bosui en het sesamzaad.