Nasu Dengaku

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor met een directe en een indirecte zone.
  2. Snijd de aubergines in de lengte doormidden, bestrooi rijkelijk met zout en leg omgekeerd 15 minuten op een schaal. Spoel na die tijd heel goed af onder de kraan en dep zeer goed droog.
  3. Snijd nu het vruchtvlees kruislings in met een scherp mes, zodat een mooi ruitpatroon ontstaat.
  4. Besprenkel de aubergines met de saké, zodat het in de aubergine loopt en besmeer vervolgens rijkelijk met de misopasta.
  5. Leg op de indirecte zone van de barbecue met de gesneden kant naar boven en laat 25 minuten garen.
  6. Leg vervolgens op de directe kant en rooster per kant ongeveer 5 minuten.
  7. Neem van de barbecue, serveer op een schaal en bestrooi met de fijngesneden bosui en het sesamzaad.

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 6 el miso yuzu
  • 1 dl saké
  • 2 stengels bosui
  • 2 tl sesamzaad knoflook
  • Zout

Publicatie datum: 18 september 2023