Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bereid de barbecue voor om indirect te kunnen garen bij een temperatuur van ongeveer 160 °C.
Snijd de bladeren van de bloemkool en leg de kool in een vuurvaste schaal. Smeer de groente rondom in met de rub en besprenkel met de olijfolie. Kruid met wat zout.
Dek af met aluminiumfolie en plaats op de indirecte zone van de barbecue. Laat ongeveer 30 minuten garen en verwijder dan de folie.
Lepel de vrijgekomen olie en specerijen over de bloemkool en laat afgedekt nog ongeveer 20 minuten roosteren waarbij je regelmatig opnieuw de olie over de bloemkool lepelt.
Rooster ondertussen de kikkererwten in een scheutje olijfolie met een beetje rub tot ze mooi gekleurd zijn.
Neem de geroosterde bloemkool van de barbecue en serveer op een schaal.
Lepel er de tahin overheen en strooi er de granaatappelpitjes en geroosterde kikkererwten overheen.