Gerookte bloemkool van de barbecue

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor om indirect te kunnen garen bij een temperatuur van ongeveer 160 °C.
  2. Snijd de bladeren van de bloemkool en leg de kool in een vuurvaste schaal. Smeer de groente rondom in met de rub en besprenkel met de olijfolie. Kruid met wat zout.
  3. Dek af met aluminiumfolie en plaats op de indirecte zone van de barbecue. Laat ongeveer 30 minuten garen en verwijder dan de folie.
  4. Lepel de vrijgekomen olie en specerijen over de bloemkool en laat afgedekt nog ongeveer 20 minuten roosteren waarbij je regelmatig opnieuw de olie over de bloemkool lepelt.
  5. Rooster ondertussen de kikkererwten in een scheutje olijfolie met een beetje rub tot ze mooi gekleurd zijn.
  6. Neem de geroosterde bloemkool van de barbecue en serveer op een schaal.
  7. Lepel er de tahin overheen en strooi er de granaatappelpitjes en geroosterde kikkererwten overheen.

Ingrediënten

  • 1bloemkool
  • 2 flinke el BBQ-rub
  • 4 el olijfolie
  • 4 el tahin sesampasta
  • 4 el granaatappelpitten
  • 100 g uitgelekte kikkererwten
  • Versgemalen peper
  • Zout

Publicatie datum: 18 september 2023