Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bereid de barbecue voor om indirect te kunnen grillen bij een temperatuur van ongeveer 140 °C.
Snijd de shortribs tussen de botten door, zodat je losse ribben krijgt.
Rub iedere rib grondig met de rub en de chipotle peper en voeg een snufje zout toe.
Leg de ribben rechtstreeks op het rooster met de vleeskant naar boven en steek een kernthermometer in de dikste rib. Strooi wat rookhout over de kooltjes.
Laat ongeveer 60 minuten roken op de barbecue, de kerntemperatuur zal nu ongeveer 70-75 °C zijn.
Neem de ribben van de barbecue en leg ze afzonderlijk van elkaar op elk een eigen vel aluminiumfolie.
Verdeel er het bier en de azijn over en vouw de folie dicht.
Plaats terug op de barbecue en prik de kernthermometer in de dikste rib. Laat doorgaren tot een kerntemperatuur van 90 °C.
Neem uit de folie en leg de ribben weer los op het rooster. Smeer rijkelijk in met de barbecuesaus en laat nog 15 minuten roosteren, terwijl je ze af en toe insmeert met de saus.
Tip:
Heb je shortribs over? Pluk dan het vlees en gebruik het bijvoorbeeld op de BBQ-borrelplank.