Borrelplank van de barbecue

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor om direct en indirect te grillen op ongeveer 150 °C.
  2. Leg de sparerib, de shortribs en de kipvleugels op het indirecte gedeelte van de barbecue en laat zachtjes warm worden.
  3. Kruid de padrónpepers met een scheutje olijfolie, peper en zout en rooster ze direct boven de kooltjes tot ze mooi gekleurd en enigszins zacht zijn.
  4. Snijd het gebraden spek in plakken en grill deze direct boven de kooltjes tot een mooi ruitpatroon is ontstaan.
  5. Rooster de kipvleugels, de hele sparerib en de shortribs nog kort direct boven de kolen.
  6. Snijd de spareribs in losse ribben en serveer samen met de kipvleugels, de gebakken plakken spek en de shortribs op een schaal.
  7. Serveer er de coleslaw, de geroosterde pepers en een schaaltje huisgemaakte barbecuesaus bij.

Ingrediënten

  • 8 voorgegaarde kipvleugels
  • gemarineerde sparerib
  • 400 g gebraden spek
  • 200 g padrónpepers
  • 2 dl huisgemaakte barbecuesaus
  • 200 g huisgemaakte coleslaw
  • 4 gelakte shortribs
  • Olijfolie
  • Versgemalen peper
  • Zout

Publicatie datum: 18 september 2023