BBQ-oesters

Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor om direct te kunnen grillen bij een temperatuur van ongeveer 150 °C.
  2. Rooster de panko in een droge pan tot het mooi goudbruin en krokant is geworden. Schep uit de pan.
  3. Steek de oesters open en haal ze los uit de schelp. Laat even uitlekken op een stukje keukenpapier.
  4. Lepel een beetje barbecuesaus in elke diepe schelphelft en leg er de oester terug in.
  5. Besprenkel met limoensap en -rasp en bestrooi met de bieslook en de BBQ-rub.
  6. Verdeel er de geroosterde panko over en plaats op het rooster van de barbecue.
  7. Sluit de deksel en laat ongeveer 4 minuten roosteren. De barbecuesaus mag al lekker heet worden, terwijl de oester zelf nét warm is.
  8. Neem van de barbecue en serveer onmiddellijk.

Ingrediënten

  • 12 seizoensoesters
  • 4 el barbecuesaus
  • Sap en rasp van 1 limoen
  • 8 stengels bieslook
  • 4 el panko
  • 1 tl BBQ-rub

Publicatie datum: 18 september 2023