Rijkelijk gevulde borrelplank

Borrelplank met diverse soorten vleeswaren en passende garnituren
Aantal Personen
8

Bereidingswijze

  1. Warm de eendenbout op volgens de instructies op de verpakking en pluk het vlees in grove stukken.
  2. Dresseer de diverse soorten vleeswaren harmonieus op een grote plank.
  3. Leg de pistachenoten bij de mortadella. Lepel de mosterd-dillesaus over de gegrilde ham.
  4. Kruid de ossenworst met zout en peper en leg er enkele cornichons bij.
  5. Serveer de gekonfijte eendenbout met gesneden vijgen en de vijgenchutney.
  6. Snijd de burrata doormidden, kruid met zout en peper en serveer met het perkamentbrood op de plank.
  7. Leg er ten slotte de toastjes en de dipstokjes bij.

Ingrediënten

  • 1 gekonfijte eendenbout
  • 130 g mortadella
  • 1 pakje plateau melon
  • ¼ pakje capocollo vleeswaren
  • 70 g bresaola
  • 100 g gegrilde beenham
  • 4 el gezouten pistachenoten
  • 4 tl mosterd-dillesaus
  • 1 burrata
  • 4 plakjes perkamentbrood
  • 4 tl vijgenchutney
  • 2 verse vijgen
  • 2 el cornichons
  • 4 el zilveruitjes
  • 4 toasts walnoot-vijg
  • 50 g dipstokjes
  • Versgemalen peper
  • Zout

Publicatie datum: 18 september 2023