Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Prik de aardappels her en der in met een vork, leg ze in een ovenschaal en pof de aardappels in 1 uur gaar in een oven van 180ºC (kleine exemplaren zijn wat eerder gaar dus kunnen iets korter) Laat ze iets afkoelen, snijd ze doormidden en schep het vruchtvlees in een keukenmachine. Draai tot een gladde puree met 100 ml melk op 600 gram aardappel.
Klop de dooiers wit met de suiker. Breng intussen de rest van de melk met de room en de glucosestroop aan de kook. Schenk het kokendhete mengsel al roerend bij de dooiers en klop even door. Schenk alles terug in de pan, voeg naar smaak vanille toe en laat op zeer lage stand nog even al roerend doorwarmen tot 80ºC. Zet de pan in ijswater (anders gaart het door) en laat al roerend afkoelen. Meng de crème met de aardappelpuree en laat afgedekt minimaal 3 uur in de koeling staan. Draai er een ijs van.
Meng er op het laatste moment de verkruimelde kletskoppen door en serveer direct.
Tip:
Je kunt smaakmakers mee laten trekken met de melk, zoals een opengesneden vanillestokje, specerijen als kaneel, kruidnagel en steranijs. Of trek een citrusschilletje mee voor wat frisheid. In het basisrecept proef je de aardappel het beste.