Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Droog de zee-eik in een voedseldroger gedurende 6 uur op de middelste stand. Maal het gedroogde wier in een keukenmachine tot poeder. Smelt de boter, schep het witte schuim eraf, schenk het botervet in een andere pan en laat het vocht achter in de pan.
Verhit een ruime (mossel)pan en schep de mosselen erin. Blus af met de wijn en stoom de mosselen met het deksel op de pan in 4 minuten open. Schud af en toe om zodat ze regelmatig garen. Giet af en laat afkoelen.
Blancheer de codium 10 seconden in kokend water. Laat uitlekken en verdeel over 4 borden. Leg de little gem erop en verdeel de zeekraal erover.
Verhit de geklaarde boter. Haal de mosselen uit de schelp, doe ze in een kom en schud het aardappelzetmeel erdoor zodat de mosselen met een dun laagje aardappelzetmeel zijn omhuld. Bak de mosselen in de geklaarde boter in 3 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verdeel de mosselen over de borden, besprenkel met de sojasaus en zeef er wat zee-eik poeder boven.
Tip:
Het gemalen zeewierpoeder dat je over hebt is goed houdbaar in een schoon bakje en smaak lekker bij zo ongeveer alles (ook bijvoorbeeld lamsvlees).