zeewiersalade met mosselen

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Droog de zee-eik in een voedseldroger gedurende 6 uur op de middelste stand. Maal het gedroogde wier in een keukenmachine tot poeder. Smelt de boter, schep het witte schuim eraf, schenk het botervet in een andere pan en laat het vocht achter in de pan.
  2. Verhit een ruime (mossel)pan en schep de mosselen erin. Blus af met de wijn en stoom de mosselen met het deksel op de pan in 4 minuten open. Schud af en toe om zodat ze regelmatig garen. Giet af en laat afkoelen.
  3. Blancheer de codium 10 seconden in kokend water. Laat uitlekken en verdeel over 4 borden. Leg de little gem erop en verdeel de zeekraal erover. 
  4. Verhit de geklaarde boter. Haal de mosselen uit de schelp, doe ze in een kom en schud het aardappelzetmeel erdoor zodat de mosselen met een dun laagje aardappelzetmeel zijn omhuld. Bak de mosselen in de geklaarde boter in 3 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Verdeel de mosselen over de borden, besprenkel met de sojasaus en zeef er wat zee-eik poeder boven.
  6. Tip:
  7. Het gemalen zeewierpoeder dat je over hebt is goed houdbaar in een schoon bakje en smaak lekker bij zo ongeveer alles (ook bijvoorbeeld lamsvlees).

Ingrediënten

  • 1 bakje zee-eik
  • 1 kilo boter
  • 1 kilo mosselen, afgespoeld
  • 1 glas witte wijn
  • 40 g codium
  • 1 little gem, in dunne reepjes
  • 40 g zeekraal
  • 2 el aardappelzetmeel
  • 4 el Tomasu sojasaus

Publicatie datum: 18 september 2023