Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op in een ruime kom. Weeg 150 gram van het vocht af en klop het stijf in een staande mixer samen met 150 gram suiker. Spatel er als het stijf is nog 50 g poedersuiker door samen met wat grapefruitzeste. Spreid het schuim uit (of maak toefjes of streepjes) op bakplaten met bakmatjes en laat 3 uur drogen in een oven van 90ºC.
Meng voor de granita de Martini met de tonic. Leg het in een ziplockzakje minimaal 3 uur in de vriezer. Kneed het af en toe door voor een mooie korrelige structuur.
Snijd de bovenkant van de venkel en snijd het middelste deel in plakken van ongeveer 1 cm. Doe de overige suiker met de tijm, venkelzaad en steranijs in een pan. Voeg de venkel toe en net zoveel water tot alles onder staat. Kook de venkel in 15 minuten beetgaar. Neem de venkel uit het vocht en kook het vocht in tot ongeveer ⅓. Schenk door een zeef, leg de venkel terug in de siroop en zet apart.
Breek de meringue in stukjes. Snijd de schil van de grapefruit en snijd de partjes uit de vliezen. Verdeel de venkel over borden met wat van de siroop. Leg de grapefruit erbij, schep er wat Martini-tonicgranita op en steek er stukjes meringue tussen. Bestuif alles met behulp van een fijn zeefje met goudpoeder. Serveer onmiddellijk.