Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Laat de suiker met 3 el water in een steelpan op lage stand smelten. Zet de warmtebron hoog en maak zonder te roeren een donkerbruine karamel. Verdeel deze karamel gelijkmatig over de 4 vormpjes.
Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Doe de schillen en klokhuizen in een pan. Snijd de appels bij en voeg de restjes ervan toe aan de schillen. Steek uit 1 appel met de appelboor rechte stukjes en steek die in de gaten van de 4 appels. Zet de appels in de vormpjes op de karamel. Voeg de restjes appel toe aan de schillen, schenk er water tot alles onder staat, breng aan de kook en laat 1 uur op lage stand koken. Giet af en laat nog meer indampen tot een dunne siroop.
Zet de vormpjes met de appels in een oven van 170ºC. Maal intussen de zacht geworden koekjes in een keukenmachine en meng de gesmolten boter erdoor. Zet een ring met de diameter van het vormpje op een bakplaat bekleed met bakpapier. Schep ¼ van het koekjesmengsel in de ring en stamp goed aan. Maak op deze manier 4 koekjes en bak ze 10 minuten bij de appels in de oven. Laat afkoelen.
Neem de appels uit de oven. Leg er een koekje op en keer om op een bord (pas op, de siroop is heet). Bestrijk de appel rijkelijk met de appeljus en serveer met crème fraîche.
Tip:
Voor dit recept wil je een appel die niet tot moes kookt. Experimenteer welke handappel op het moment het meest geschikt is. Een Hollandse Elstar werkt meestal goed.