Paddenstoelenragout met spelt en gemarineerde feta

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de feta met de olijfolie, peterselie en oregano. Voeg peper naar smaak toe.
  2. Dep de paddenstoelen droog. Verhit de olie en bak hierin de paddenstoelen op hoge stand 5 minuten. Voeg de sjalotten en prei toe en bak nog 10 minuten verder. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Zet ¼ van de paddenstoelen apart. Draai de warmtebron laag en voeg de bloem toe aan de rest van de paddenstoelen. Laat 5 minuten garen en voeg de bouillon toe. Laat al roerend op lage stand binden. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Serveer de spelt met de paddenstoelenragout, verdeel de rest van de paddenstoelen en de feta erover.

Ingrediënten

  • 400 g spelt
  • 200 g feta of vegan Greek white
  • 2 el pittige olijfolie
  • 4 takjes peterselie, de blaadjes gehakt
  • 4 takjes oregano, de blaadjes gehakt
  • 800 g gemengde paddenstoelen, goed schoongemaakt
  • 4 el olijfolie
  • 4 sjalotten, fijngesneden
  • 1 jonge prei, in dunne ringetjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 el bloem
  • 400 ml paddenstoelenbouillon

Publicatie datum: 18 september 2023