Lamsrack met fenegriekkaas en quinoa

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd het bovenste vet van de lamsrack. Laat het vlees 30 minuten op keukentemperatuur komen.
  2. Verhit de boter in een pan en braad hierin in 10 minuten het vlees rondom bruin. Arroseer regelmatig zodat ook de delen die de pan niet raken mooi bruin worden. Neem uit de pan en laat even rusten op een bakplaat.
  3. Meng de kaas met de helft van de peterselie en verdeel dit over het vlees. Zet het vlees ongeveer 10 minuten in een oven van 180ºC. Laat het vlees daarna nog 10 minuten rusten.
  4. Kook intussen de quinoa in 12 minuten gaar. Giet af en meng met de tomaat, radijs en de rest van de peterselie. Breng op smaak de yoghurt en zout. Snijd de ribben los (per 1 of 2) en serveer met de quinoa.

Ingrediënten

  • 1 lamsrack (8 ribben, ca. 900 g)
  • 50 g fenegriekkaas, grof geraspt
  • 8 takjes krulpeterselie, gehakt
  • 200 g quinoa
  • 200 g kerstomaten, gesneden
  • 8 radijzen, gesneden
  • 4 el volle yoghurt

Publicatie datum: 18 september 2023